Share with:


Ne e dimë që Land Rover Defender është një nga makinat offroad më rezistente, përfshirë këtu të renë dhe të vjetrën, por ajo çfarë nuk prisnim ishte rezistenca e saj ndaj goditjeve. Duke marrë në konsideratë përdorimin e saj në botën reale, është mirë të dish që po udhëton offroad me një makinë kaq të sigurt.

Një video nga programi i testimeve së makinave europiane, EURO NCAP (New Car Assessment Program) na jep prov apse Defenderi i ri është ka qi sigurt. Në të shohim Defenderin të përplaset nga para dhe në anësore, përfshirë këtu dhe përplasjen me një shtyllë në anë të pjesës së përparme që është dhe ndër më agresivet. Defender arrin të shënojë 85% për sigurine e të rriturve dhe fëmijve në makinë.

Ç’është më mbresëlënësja është teknologjia autonome e Defenderit për të shmangur aksidentet me këmbësorët që lëvizin në të njëjtin drejtim apo dhe mbrapa makinës. E njëjta gjë ndodh dhe me çiklistat dhe makinat e tjera, me një siguri prej 79%, gjë e cila i jep një vlerësim total me 5 yje Defenderit. Good job Land Rover!

Share with:


protire