No apps configured. Please contact your administrator.

A password will be e-mailed to you.

General Motors ringjalli Hummerin këtë të martë si një super kamionçinë elektrike. GM pret që automjetet elektrike të jenë të preferuara si nga ambientalistët ashtu edhe nga adhuruesit e makinave offroad. Ai pritet të jetë në shitje në 2022 dhe do të kushtojë rreth 113,000$.

Si fillim një nga arsyet pse kompania vendosi që ta ringjallë hummerin në këtë mënyrë është sigurisht, fitimi. GM pret që kjo kamionçinë elektrike të jetë një fitim i mirë për kompaninë që nga viti i parë i prodhimit. Kjo pasi për shkak të kostos të lartë të prodhimit të makinave elektrike shumë kompani e kanë vështirë të nxjerrin fitim nga to, dhe i prodhojnë thjesht për të përmbushur ligjet e ndotjes.

Modele më të lira pritet të dalin në vitet në vijim me çmime 90,000$, 80,000$. Sipas GM, Hummer EV është tashmë komplet i shitur për dozën e parë të prodhimit, që në 10 minutat e para u bënë depositat 100$ për prenotimin e Hummer EV sapo ajo u zbulua të martën.

Hummer EV do të jetë gjithashtu makina e parë që do të përdori platformën dhe bateritë e gjeneratës së re nga GM, që njihet si Ultium. Sekreti i Ultium është se bateritë përmbajnë 70% më pak cobalt i cili është një element shumë i shtrenjtë për bateritë. Përmirësimet e reja bënë të mundur që GM ta sillte Hummerin në treg në kohë rekord, më pak se 3 vite. GM gjithashtu planifikon të investojë 20 bilion $ në makinat elektrike dhe autonomike në vitet në vijim.

Për sa i përket performancës Hummer EV do të ketë diku tek 1000 kuaj fuqi që i japin mundësinë të arrijë 100km/h për vetëm 3 sekonda, një shifër e çmendur duke konsideruar madhësinë dhe peshën e këtij kamioni. 1000 kuaj vijnë gjithashtu me plot 15,600NM torque. E gjithë kjo fuqi do të gjenerohet nga 3 motorë elektrik që janë të aftë për ngarje me të 4 gomat aktive për rrugë dhe jashtë saj. Një modalitet i quajtur WTF (Watts to Freedom) lejon përdorimin e fuqisë maksimale. Për s ai përket rrezes kjo kamionçinë elektrike mund të bëj afërsith 400-480 km me një karikim për modelet më të shtrenjta.

A do e krahasonit Hummer EV me Cybertruck nga Tesla? Cilin do zgjidhnit?

Share with: