Makina me e avancuar e Lamborghini se shpejti ne Le Mans

Share with:


Lamborghini SC63 LMDh debuton me 3.8 litra Turbo V8, do të garojë në Le Mans

Është makina e garave më e avancuar e kompanisë deri me sot, dhe mund ta shihni në Festivalin e Shpejtësisë në Goodwood 2023.

Ne shikim te pare, nuk do ta identifikonit këtë makinë si një Lamborghini. Makinat e garave LMDh kanë rregulla për t’u ndjekur, por do të shihni elementë ndriçues të ngjashëm me Lambo të futur në panelet e trupit me vija të mprehta. Sigurisht që nuk mungon as krahu i jashtëzakonshëm dhe bishti vertikal në pjesën e pasme. Dhe pastaj është ngjyra – Verde Mantis me një shirit garash që nderon flamurin italian. Është Lamborghini SC63.

Fuqia e kësaj makine është një motor tërësisht i ri nga sallat e Lamborghini, i krijuar posaçërisht për programin e garave. Është një V8 3.8-litërsh biturbo me turbo të montuar jashtë motorit për ftohje, mirëmbajtje dhe shpërndarje më të mirë të peshës. Nuk na thuhet se sa fuqi prodhon motori vetë, por me sistemin hibrid, prodhimi total është në maksimumin e lejuar – 671 kuaj fuqi. Komponentët hibridë përfshijnë një gjenerator motori dhe bateri me një njësi kontrolli elektronik Bosch. Një transmetim i zakonshëm përdoret midis të gjitha makinave LMDh, por Lamborghini rregulloi raportet e marsheve për t’iu përshtatur më së miri qëllimeve të tij.

Dy makina garash SC63 do të dalin në pistë. Njëra do të bëjë fushatë për një sezon të plotë në Kampionatin Botëror të Qëndrueshmërisë FIA për vitin 2024, ndërsa tjetra do të shkojë në IMSA për ngjarjet në Kampionatin e Qëndrimit të Amerikës së Veriut. Ata do të jenë pjesë e ekipit të Iron Lynx, i cili tashmë ka përvojë Lamborghini me një Huracan GT3 Evo 2 në IMSA dhe serinë GT World Challenge Europe.

Share with:


protire