Lamborghini publikon playlista Spotify që u përshtaten motorëve V12, V10 dhe Turbo V8

Share with:


Lamborghini ka publikuar playlistat “Engine Songs” që përputhen me tingujt e motorëve të kompanisë.

Është sigurisht një nga gjërat më të çuditshme që kemi dëgjuar kohët e fundit; Lamborghini po publikon tre playlista Spotify për motorët V12, V10 dhe turbo V8. Pyesim veten pse dikush do të dëshironte të dëgjonte ndonjë gjë tjetër përveç një V12 që ulërin ndërsa drejtonte Lambo-n e tyre, por ne jemi gjithashtu të intriguar se si mund të tingëllojë, pasi duket se Lamborghini ka menduar deri në detaj për këtë.

Sipas markës, çdo playlist është krijuar për të përmirësuar tingullin e motorëve të makinave. Inxhinierët e audios të Lamborghinit punuan me producentin Alex Trecarichi dhe përdorën frekuencat e motorëve për të krijuar playlistat, duke përdorur ato që njihen si “Formulat e Transformimit të Fourierit”.

Gjithçka tingëllon shumë shkencore, por ata e bënë këtë për të përshtatur playlistat me tingujt e motorëve, në rreth 4000 rpm dhe me fuqi maksimale.

Ata përdorën Lamborghini Aventador Ultimae si subjekt testimi për mixin V12, me Trecarichi duke u llogaritur që motori punon në Fa mprehtë (92.5Hz), krijon një tingull Sol kur godet 4000 rpm (98Hz) dhe në fuqinë maksimale prodhon një Sol të mprehtë (103,83 Hz). Trecarichi më pas i bashkoi këto nota me këngë të tilla si Canone Infinito (Fa-e mprehte) e Lorenzo Senni-t, Run Away (Sol) e Ben Böhmer-it dhe We Can All Dance (Sol-e mprehtë) e Sam Collins-it.

Secila nga listat e luajtjes përmban 24 këngë të përshtatura për një nga tre motorët. Nuk jemi të sigurtë se çfarë ia mbushi mendjen Lamborghinit për ta bërë këtë, por nuk do të humbnim mundësinë për të dëgjuar tingullin e Lamborghini Aventador Ultimae dhe listën e tij shoqëruese të këngëve.

Lamborghini nuk është prodhuesi i parë i makinave që futet në listën playlistave te cuditshme. Divizioni i performancës N i Hyundai publikoi videon në YouTube “Nurburgring Eurobeat Dash” vitin e kaluar- Duke shfaqur pamjet nga dashboardi i një prej makinave të saj të garave që xhironte në ‘Ring’ me ritme të shpejta në Eurobeat. Videoja ka patur një sukses befasues me fansat, duke grumbulluar pothuajse 900,000 shikime deri më tani dhe duke nxitur “Nurburgring Eurobeat Dash Video” #2.

Share with:


protire