Share with:


Për herë të parë në histori, Tesla tashmë ka goxha konkurrencë nga kompanitë tradicionale prodhuese të makinave. Dhe kjo konkurrencë po rritet dita ditës. Për ata që se dinë, Tesla nuk i prodhon vetë bateritë e makinave të saj, por ato prodhohen nga Panasonic. Panasonic prodhon bateritë me 2170 bërthama që përdoret në shumicën e modeleve të Tesla-s. Kompania pretendon të rrisë densitetin e baterisë me 20% në 5 vitet e ardhshme.

Densitetin i ulët i energjisë te bateritë lithium-ion që përdorin makinat ka qënë gjithmonë pengesa më e madhe e makinave elektrike krahasuar me ato me serbator karburanti me djegje. Ndryshime të tilla mund ta ndihmojnë Tesla-n të ecë me hapa më të mëdha se konkurrentët dhe të zëjë vendin e parë si prodhuesi më i mirë i makinave elektrike. Nqs dikush tjetër nuk e përshtat këtë teknologji më parë sigurisht.

Share with:


protire