No apps configured. Please contact your administrator.

No apps configured. Please contact your administrator.

A password will be e-mailed to you.

Makinat e së ardhmes – Cdo makinë elektrike që presim së shpejti

Share with:


Këto automjete elektrike nuk janë ende në shitje, por janë në faza të ndryshme nga koncepti te prodhimi.

Makinat elektrike janë e ardhmja dhe çdo vit ne kemi parë prodhues të automjeteve të shtojnë më shumë makina elektrike në linjën e tyre. Të gjithë janë duke punuar në automjetet elektrike, nga prodhuesit ekzistues të mirënjohur e deri te emrat e rinj si Lucid, Canoo dhe Rivian. Ne kemi përpiluar një listë të çdo automjeti elektrik, nga koncepti në prodhim, që nuk është ende i disponueshëm, por do të jetë së shpejti.

Acura ZDX (2024)

Nga formacioni aktual i Honda-s ungon një automjet elektrik dhe Acura ZDX do të jetë një hap tjetër drejt ndryshimit, kur të arrijë në 2024. Detajet janë të kufizuara, por ne e dimë se ky SUV tërësisht elektrik do të bazohet në Honda Prologue të ardhshëm. Ju mund ta njihni emrin ZDX nga modeli i vjetër coupe-SUV i Acura-s, por këtë herë EV do të ketë një dizajn SUV, siç u parashikua nga koncepti Precision EV. Një variant i performancës Type S do të jetë gjithashtu i disponueshëm, i cili supozojmë se do të ketë kuaj-fuqi shtesë, një amortizim më të ngurtë dhe pamje më agresive.

Audi A6 e-tron (2023)

Audi A6 e-tron është një koncept për momentin, por Audi thotë se është shumë afër asaj se si do të duket makina e prodhimit. Ai bazohet në arkitekturën e Premium Platform Electric (PPE) që mund të zgjatet, ngrihet dhe zgjerohet për një sërë modelesh të ndryshme EV. Ai do të shitet së bashku me A6 me motor me gaz—dhe ka të ngjarë të jetë EV e parë që do të shohim në platformën PPE që mbështet Audit e ardhshme elektrike. Koncepti A6 e-tron përdor dy motorë elektrikë me një fuqi të kombinuar prej 469 kuaj fuqi. Të gjitha automjetet PPE kanë aftësinë e karikimit 800 volt, dhe ky sedan i madh mund të ketë deri në 650 km distancë me një karikim të vetëm.

Pesë modele Bentley (2025)

Bentley po planifikon një kthesë të madhe nga “jahtet tokësore” 15-mpg, te modele krejtësisht të reja me motorë plotësisht elektrikë. Bentley thotë se do të zëvendësojë Bentayga ekzistuese, Flying Spur, Continental GT coupe dhe cabrio, dhe do të prezantojë një model krejtësisht të ri në linjën e tij deri në vitin 2030. Zëvendësimi i parë duhet të arrijë diku në vitin 2025.

Buick Electra (e pakonfirmuar)

General Motors kohët e fundit eshte “rizgjuar” me Electra duke paraqitur një markë tregtare në Zyrën e Markave dhe Patentave të Shteteve të Bashkuara. Shtimi i një SUV elektrike Electra në linjën e Buick ka shumë kuptim pasi GM lançon makina të shumta EV si Chevy Silverado EV, GMC Hummer EV dhe Cadillac Lyriq. Megjithëse nuk është bërë asnjë njoftim zyrtar, emri Electra u shfaq së fundmi në një koncept SUV të Buick.

Cadillac Celestiq (2025)

Cadillac Celestiq, si çdo EV e ardhshme, do të ndërtohet në platformën e baterive Ultium. Celestiq ka të ngjarë të ketë një distancë prej 480 km ose më shumë. Disponohet gjithashtu edhe lëvizja 4WD me dy motorë. Ai gjithashtu përmban një çati me “smart glass” me katër panele që mund të ndryshojë nivelin e transparencës mbi çdo pasagjer. Ky ka të ngjarë të jetë modeli ikonik EV i Cadillac, duke filluar nga rreth 100,000 dollarë.

Share with: