Share with:


Në teori modeli i ri I M4 G82 ka më shumë avantazh se 911 Carrera.

Dy gazetar nga CarMagazine.uk menduan të merrnin 911 Carrera dhe G82 M4 Competition dhe ti vendosnin përball njëra tjetrës në një garë drag.
M4 Competition ka 503hp nga nje inline6 TwinTurbo dhe Porsche 380hp nga nje inline6 TwinTurbo dhe për shkak se ky Porsche nuk është varianti Carrera S nuk ka paktën Sport Chrono ku përfshihet launch control. Bmw ka deklaruar se 0-100kph I kap për 3.9sek ndërkohë Porsche 4.2 sek. Pra Bmw supozohet ta fitojë shumë lehtë për shkak të fuqisë.

Që në fillim të garës “Monstra” e vogël 911 katapultohet shumë herë më shpejt se BMW duke e lënë shumë mbrapa e BMW I ngelet vetëm ti shoh targën. Dhe për të qënë edhe më të sigurtë gazetarët tentuan plotë tre herë të njejtën garë dhe e fundit ishte ajo kur M4 kishte nisjen më të mirë. Pavarsisht kësaj 911 përsëri pati një start shumë herë më të shpejt se M4 nga 0-100kph e më pas fuqia e madhe e M4 futet në punë ku zvogëlon hendekun midis dy makinave dhe në fund të garës del përpara më rreth një makinë përpara.
Por për të qën dhe më të saktë akoma të dyja makinat duhet të testohen në një pistë të posatshme për drag.

Mendoni se eshte krahasim i drejte? Ndani mendimin tuaj me ne, mund te kemi debate interesate 🙂

Share with:


protire