Porsche 718 Spyder RS i 2024 me 493 kuaj-fuqi

Share with:


Spyder RS do të jetë Boxsteri ekuivalent me 718 Cayman GT4 RS, dhe do të ketë një motor identik, por do të humbasë aerodinamikën agresive.

Porsche zbuloi 718 Spyder RS, modelin më agresiv të Boxster deri më sot.
Spyder RS i ri do të ketë gjashtë cilindrat e shquar 4.0-litërsh nga 911 GT3 dhe 718 Cayman GT4 RS dhe do të prodhojë 493 kuaj fuqi.

Spyder RS do të ketë një çmim fillestar prej 162,150 dollarësh kur të fillojë të mbërrijë për blerësit në pranverën e 2024.

Si çdo Porsche tjetër moderne e modelit RS, Spyder RS do të jetë i disponueshëm vetëm me transmisionin automatik me shtatë shpejtësi PDK të Porsche. Ashtu si në Cayman, raportet janë shkurtuar për të përmirësuar kohën e pershpejtimit. Sipas Porsche, pershpejtimi i RS-së e re do të përputhet me ate te Cayman – një kohë 3.2 sekondash per te arritur 0-100 km/ore.

Shasia e RS-së së re është një përzierje midis Cayman GT4 RS dhe 718 Spyder. Modeli i ri vjen standard me Porsche Active Suspension Management së bashku me kalibrimin sportiv dhe është ulur me 3 cm.

Krahasuar me GT4 RS, normat e amortizatorëve janë ulur, diçka që ka të ngjarë të dëmtojë kohën e xhirove, por është gjithashtu ajo që Porsche e përshkruan si “një konfigurim më i relaksuar, karakteristik i stilit cabrio”.

Share with:


protire