Share with:


2021 sjell te reja ne Formula 1, disqe 18 inch per makinat e gares.

Mario Isola eshte drejtori i Pirelli ne Formula 1. “Eshte nje moment shume interesant ne sport sepse pas 25 vitesh do te kemi ndryshim ne rregulloren e F1 dhe disqet e famshme 13 inch tashme behen 18 inch” shprehet ai. Edhe pse sezoni 2020 nuk ka filluar ende Isola dhe Pirelli po mendojne per zgjidhjet me te pershtatshme midis disqeve 18 inch dhe gomave.

Puna per disqet e 2021 kane filluar ne fillim te vitit ne simulatore dhe testime laboratorike. Provat e para ne boten reale jane kryer ne Paul Richard ne shtator, French circuit dhe Yas Marina. “Keto tre teste na kane ndihmuar shume te kuptojme me mire diskun e ri dhe sjelljen e tij ne piste, testimet do vazhdojne akoma pergjate 2020 deri sa te kemi rezultatet e deshiruara” shprehet Isola.

Ndryshimi i profilit te gomes dhe diskut do te sjelle ndryshime nga ana vizive duke e ulur akoma me prane asfaltit makine dhe ndryshime te tjera te cilat Isola thote qe eshte pse mjaft sfiduese Pirelli eshte gati ne saje te zhvillimeve dhe testimeve te perhershme ne kushte extreme te gomave ne kompani.

Per 2021 edhe pse Pirelli synonte goma te reja per F1 me pak te degradueshme dhe me te gjera Isola tregon se gjerat tashme kane ndryshuar dhe do vazhdoje te garojne me specicikat e vitit te kaluar edhe per 2020, ndersa tregon qe per 2021 do te hiqen veshjet ngrohese te gomave, ndryshim u cili do te sjelli shume te reja ne garat e 2021

Pirelli ka kontrate me F1 deri ne vitin 2023 qe do te thote ka rreth 2 vjet per tu pershtatur me rregulloren e re ne F1 e cila eshte nje sfide me vete. Tashme prej 2 dekadash Pirelli ka sjelle nje revolucion te vertet ne zhvillimin e gomave dhe garave ne F1.

Share with:


protire