Ford GT thyen barrieren 500 KM/ORE

Share with:


Më 9 dhjetor 2022, Johnny Bohmer, pronari dhe piloti i Garage Gas Monkey Ford GT 2006, e njohur si “BADD GT”, arriti një shpejtësi maksimale prej 500 km/h në Space Florida’s Launch dhe Landing Facility, që ndodhet Kennedy Space Center, Florida, duke e bërë këtë makinë makinën më të shpejtë të ligjshme për rrugë në botë. BADD GT jo vetëm që funksionon me karburant E-85, por shihet rregullisht duke ecur në jug të Floridës për të marrë fëmijët e Bohmer nga shkolla.

Ky test u krye në lidhje me programin e testimit që Bohmer krijoi dhe zhvilloi për kompaninë e tij dhe programin e projektimit të automjeteve, Johnny Bohmer Proving Grounds, LLC, i cili ofron udhëzime, konsultime dhe testime në përputhje me objektet e shumta të testimit në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

“Ne jemi mahnitur nga aftësitë e kësaj makine,” tha Richard Rawlings i Gas Monkey Garage, i cili filloi sponsorizimin e makinës në vitin 2016. “Johnny dhe unë jemi të përkushtuar t’i tregojmë botës llojin e shpejtësisë që mund të arrijë kjo makinë dhe mendojnë se mund të krijojmë rekorde që do të zgjasin me vite.”

Historia e BADD GT fillon në vitin 2006, kur Bohmer bleu makinën krejt të re nga një showroom, me synimin për të ndërtuar makinën më të shpejtë për rrugë të parë ndonjëherë dhe për të thyer kufirin e 500 km/h. Në vitin 2010, BADD GT ishte makina e parë e ligjshme për rrugë që arriti 400 km/orë në distancën 1.6 km (1 milje). Që prej atij momenti, Bohmer, BADD GT dhe ekipi i tij do të vazhdonin të punonin për të arritur një Rekord Botëror Guinness në vitin 2012 për miljen më të shpejtë të përshkuar nga një makinë rruge me shpejtësi 450 km/orë, një rekord që mbetet i pathyer edhe sot e kësaj dite. Kjo shpejtësi e re maksimale prej 500 km/orë që u arrit gjatë testimit është kulmi i 16 viteve të punës së palodhur.

Share with:


protire