No apps configured. Please contact your administrator.

No apps configured. Please contact your administrator.

A password will be e-mailed to you.

Share with:


Pista e Nurburgring është një nga pistat më të famshme në botë për shkak të llojeve të mjeteve që mund të përshkruajnë pistën e gjithashtu për vështirësinë e madhe që ka kjo piste dhe historinë.
Në një kohë me shi është akoma më e vështirë, sfiduese dhe e frikshme duke përfshirë këtu dhe që je me motor.
Kështu ka ber Andy Carlisle ku ditën e pare të provave ishte duke u praktikuar. Diten e dyte pistën e përfshiu një shi I tmerrshëm ku u lajmërua se do të anullohej cdo gjë përshkak të sasis së shiut në pistë. Por ai ka bër të kundërtën pasi për fatin e tij të mirë ai kishte një set për goma shiu.
Carlisle ndroi gomat e Yamaha YZF-R1 dhe kishte në dispozicion të gjithë pisten për vete.
Gjate kohës në pistë ai kishte të ndezur kamerën ku tregohet se Carlisle kishte zgjedhur një trajektore të sigurtë edhe pse në Nurburgring cdo kthesë është sfiduese. Një gabim I vogël dhe mund të përfundonte tek hekurat rrethues të pistës.
Në video tregohet shkalla e vështiresis që ka pasur gjatë pistës në cdo kthesë, në zona ku ishte e rënduar me shi apo në disa ku sasia e ujit në pistë ndryshonte.
Ishte tepër sfiduese për atë por fatmirsisht ja doli ta përfundonte nën 10 minuta.

Share with: