No apps configured. Please contact your administrator.

No apps configured. Please contact your administrator.

A password will be e-mailed to you.

Share with:


Në fakt kjo varet se për çfarë do e përdorni një makinë me sistem awd.

Jo të gjitha sistemet awd janë krijuar njësoj. Këto transmisione ndahen në ato të prodhuara komplet mekanike dhe ato që kontrollohet nga sisteme elektrike. Por diferenca mes tyre është e madhe.

Në video e mëposhtme nga Wyatt Knox do kuptoni që sistemet elektronike janë më të përdorura te makinat moderne, si Acura, Lamborghini, Audi e shumë të tjerë. Pjesa e tyre e cila kontrollohet elektronikisht është kryesisht pjesa e freksionit në aksin e pasëm dhe atë të përparmë, kjo duke u ndikuar nga fërkimi i gomave, shpejtësia e motorit, kthimi i rrotave dhe shumë të tjera. Disa sisteme të avancuara madje kontrollojnë dhe fuqinë që shkon në çdo rrotë.

Por edhe pse sistemet mekanike si kanë kto avantazhe, ato përfitojnë në termat e rezistencës. Sidomos në ngarje hardocore jashtë rruge. Sigurisht sistemet mekanike janë të paparashikueshme dhe sillet ndryshe në varësi të rrugës.

Por për detaje të tjera ju ftojmë të ndiqni videon.

Share with: