Shelby Cobra 427 e ngarë personalisht nga Carroll Shelby është tashmë në shitje

Share with:


Nqs Shelby-t normal nuk janë për ty dhe keni nevojë të shihni një version më të rrallë, po ju prezantojmë me Cobra 427, makinën personale të prodhuesit të Shelby. Ajo do të dalë në shitje në ankant që nga Janari 2021. Sipas Mecum Auction kjo Shelby ka qënë në përdorim personal të Carroll që deri në vdekjen e tij në 2012. Ajo u shit njëher në 2016 dhe u restaurua plotësisht në 2019 nga Legendary Motorcar Company, me pjesët e saj origjinale.

Ajo vinte me një bllok alumini dhe dopio karburator, që e dërgonin fuqinë në rrotat e pasme me një kambion manuale me 4 marsha. Përvec pamjes fantasike ishte dhe një makinë e fuqishme dhe e shpejtë.

Kjo mund të jetë një nga Shelby Cobra më të veçanta në shitje dhe pritet të ketë një çmim goxha të shtrenjtë. Po flasim për një makinë që u shit 13.75 milion në 2016, duke ditur që vlerë e makinave të tilla rritet çdo minutë.

Share with:


protire