No apps configured. Please contact your administrator.

A password will be e-mailed to you.

Porsche mbahet për makinat më të mira të ndërtuara gjatë gjithë historisë së automobilizmit. Makina si Carrera GT me V10, GT2 RS Rebel, apo dhe 918 Spyder me veçoritë e saj janë shembuj konkret se sa seriozisht e ka marrë Porsche prodhimin e makinave sportive rrugore. Por asnjë nuk krahasohet me legjendën 911 GT1.

E ndërtuar për të homoglobuar makinën e garave GT1 në garën 24 orarëshe të Le Mans, 911 GT1 nuk ishte thjesht një makinë garash e përshtatur për rrugë, ajo është tamam një makinë garash. Pjesa e përparme është standarte nga një 911, teksa e pasmja është marrë nga një prototype i quajtur 962 dhe fuqizohet nga një motor 3.2L me dy turbo, klasiku flat six i Porsche. Rezultati final është një ekperiencë unike, një kabinë shumë e zhurmshme, amortizimi tepër i fortë dhe ulje shumë e afërt me asfaltin.

911 GT1 është një makinë e ndërtuar për shoferin, shprehet Needell. Sediljet të përqafojnë, teksa timoni është i ndërtuar në perfeksion që të të japi ndjesinë e duhur. Ai motor, edhe pse jo aq epik sa V12 e Mclaren F1, është plotë me jetë brenda tij. Një ëndër e çdo piloti, por e përballueshme nga shumë pak, teksa ka vlera marramëndëse si psh kjo në video, që kushton plot 13 milion $.

Share with: