Audi S8 me 690bhp nga ABT, më i shpejtë se një Porsche 992.

Audi S8 ABTAudi S8 ABTAudi S8 ABTAudi S8 ABTAudi S8 ABTAudi S8 ABTAudi S8 ABT

Share with:


Audi S8 e kemi lidhur gjithmone me filmat aksion si një makinë arratisjeje. Sidomos nga Transporter. Wshtë tmerrësisht e fuqishme, e shpejtë, e saktë. Por modifikuesit gjerman te ABT nuk janë dakort me ktë fakt, ata duan ta bëjnë akoma më të shpejtë. Dhe ktë kanë bërë.
Në pamje jo shumë, vetëm një bisht i vogël, dhe disqet 20′ ose 21′, dhe një kokë marshi.
Por thelbi i tyre ishte tek fuqia. Shumë më tepër. ABT ka vendosur një ECU të re për të kontrolluar V8 Biturbo 4.0L të S8-s, që nga 560 kuaj tani prodhon plot 690 kuaj dhe 880NM torque.
Kjo fuqi shtesë bën që S8 të arrijë 100km/h për 3.4 sekonda, 0.5 sekonda më shpejtë nga standarti. Shpejtësia maksimale është rritur në 280 km/h. ABT thotë që ky version tashmë është edhe më i shpejtë se një Porsche 911 992. Një Carrera 4S 992 arrin në 100km/h për 3.6sekonda, kshuqë ABT ka të drejtë.

Share with:


protire