No apps configured. Please contact your administrator.

No apps configured. Please contact your administrator.

A password will be e-mailed to you.

Share with:


Shume prinder mendojne se shoferet adoleshente,do te ishin me te sigurt ne nje makine SUV,sesa ne nje makine ekonomike.Makinat e medha kane me shume mase se makinat e vogla,keshtu qe kane me shume avantazh ne perplasjet koke me koke.Kjo teori mund te jete e vertete,por le ti hedhim nje sy fakteve.Kur analizojm statistikat e perplasjeve,njerzit duan te dine per perplasjet koke me koke.Kjo tregon se si te dyja makinat do te rezultojn,kur perplasen koke me koke.Makinat me mase me te madhe,kishin nje impakt me te madhe se sa makinat e vogla dhe neqoftese keto te dyja do te perplasen koke me koke,makina SUV do ta shtyje makinen e vogel ne momentin e perplasjes.Sidoqofte duke pasur nje SUV,nuk do te thote qe je gjithmone me I sigurt.SUV-t jane makina te medha dhe kane nje qender graviteti me te madhe dhe kjo do te thote,qe jane me te prira per tu batuar sesa makinat e vogla.

574949
Qe nga viti 2012,opsioni I stability control ka qen I urdheruar me ligj per makinat e reja,duke ulur ndjeshem keshtu mundesin e batimit te makines.Sidoqofte,ne vitin 2010 ka pasur rreth 6800 viktima si pasoje e batimit,por kjo ka ardhur si pasoje e mos venies se rripit te sigurimit,pra keto vdekje mund te ishin shmangur lehtesisht(PERDORINI GJITHMONE RRIPAT E SIGURIMIT).Makinat e vogla kane pasur nje rritje te madhe persa I perket sigurise qe ato ofrojne.Ato jane permisuar fale opsionit stability control,airbagve anesor si dhe sistemit te frenimit ABS.Gjthashtu,makinat e vogla kane patur rezultate shume te mira dhe ne shmangjen e aksidenteve,duke frenuar shume mire si ne mot te thate,ashtu edhe ne te lagesht.Me mire se sa te aksidentohesh dhe te shpetosh,eshte mundesia e shmangjes se aksidentit dhe makinat e vogla me shkathtesin e tyre,jane shume me te afta se sa makinat e medha dhe kjo eshte nje avantazh per to.

574950
Mbase menyra per te qene I sigurt,nuk eshte vetem duke pasur nje makine te madhe,por edhe nje makine te rende.IIHS ka testuar dy makina,nje hybrid dhe nje tjeter jo hybride,per te vezhguar nese makina me e rende hybride,do te rezultonte me e forte se sa makina jo hybride.Rezultatet treguan se shoferet e makines hybride,ishin 25% me te sigurt se sa ne te njejtin model makine,por jo hybirde.Siguria ndermjet makinave te vogla dhe SUV po ngushtohet vit per vit.SUV,mbeten akoma makinat me te sigurta,por permirsimet qe po behen tek makinat e vogla po e ngushtojn diferencen.Pra,neqoftese deshironi te bleni nje makine te sigurte,mos bleni nje SUV te madhe dhe te vjeter,nje makine e vogel por me vit prodhim me te ri,do te ishte nje ide me e mire pasi mund te ket opsione sigurie me shume se sa SUV.

574959

Share with: