No apps configured. Please contact your administrator.

No apps configured. Please contact your administrator.

A password will be e-mailed to you.

Porsche restauron totalisht makinën modelin 962 C Supercup

Share with:


Porsche ka restauruar totalisht makinën e garës së Hans Joachim Stuck I cili ka qën fitues I ADAC Wurth Supercup në vitin 1987 dhe modeli I makines është një Porsche 962 C.
Amir Burger I cili është në departamentin e Porsche Historic Motorsport thotë se prej shumë kohësh makina ishte lenë në magazinë pa u lëvizur dhe kështu ne vendosëm që ta nxirnim që aty e ta trasnferonim në Weissach dhe ti përvisheshim punës.
I pranishëm në restaurim gjithashtu ishte dhe Norbert Singer I cili ishte inxhinjer I kësaj makine në atë kohë ku stafi I ri I Porsche mësonte cdo ditë e me tepër për modelin 962 C.

Shumë prej pjesëve u desh të riprodhoheshin nga fillimi si pjesa e poshtme e makinës, radiator, pjesë mekanike dhe shumë prej paneleve të trupit në pjesën e jashtme.
Duhet tju kujtoj se në 1986 kur Stuck fitoi ADAC Wurth Supercup makina e Joach kishte prototipin e parë PDK dopjo freksion të ciln sot e gjejmë të aplikuar në shumë automjete.
962 C u rrilye me design Shell të asaj kohe ku mbizotronte e kuqja e verdha dhe e zeza në tavanin e makinës.
Pas përfundmit të restaurimit, Joach u futa nga Porsche përsëri në Pistën e Le Mans për të prezantuar makinën. Edhe pse 70 vjec, kostumi I gares I rrinte po njesoj si ne vitet 80. Ai provoi përsëri modelin 962 C ku ju kujtuan emocionet që ka përjetuar me atë makinë

Share with: